Przechodząc około godziny 9 rano przez przeworski Rynek, FOODIE W PRZEWORSKU poczuje zapach świeżo upieczonego chleba, dochodzący z Piekarni „Felicja” mieszczącej się w parterowej kamieniczce w Rynku 14. W kamieniczce od frontu ulokowany jest sklep piekarniczy i piekarnia w części tylnej. Budynek murowany z cegły powstał w roku 1893 z inicjatywy ówczesnego właściciela Michała Pretoriusa – majstra Cechu Chrześcijańskich rzeźników, wędliniarzy, piekarzy i fryzjerów. Kamienica przebudowana została w 1931 r. przez syna Michała – piekarza Władysława Pretoriusa, powiększona o oficynę i przerobiona na piekarnię tzw. mechaniczną. (W 1933 r. działalność swą Pretorius sygnował pieczęcią: Handel towarów spożywczych i piekarnia parowa w Przeworsku.) W latach 80. XX w. budynek pełnił funkcję piekarni i sklepu piekarniczego, był własnością L. Kulika. Charakterystyczna dla budynku jest wnęka z figurką św. Antoniego. Od roku 1999 piekarnię w tym miejscu prowadzi rodzina Ścisłowiczów. W bogatym asortymencie Piekarni „Felicja” są: proziaki, cebulaki, kilkanaście rodzajów chleba (m.in. słowiański, staropolski, orkiszowy, kołodziej, gwarek, 7 ziaren, swojski na kapuście, kukurydziany), pieczywo białe, razowe, ciasta, drożdżówki. W Przeworsku znajdują się 3 sklepy firmowe Piekarni „Felicja”: Rynek 14, przy ul. Krasickiego i obok Miejskiego Ośrodka Kultury w Przeworsku.