FOODIE W PRZEWORSKU – PRZEWORSKIE WINNICE

Ser i wino to dobrana para, zatem FOODIE W PRZEWORSKU ponownie zamienia się w enoturystę i ponownie sięga po wino, tym razem z LELIWĄ (!) i trafia do drugiej rodzinnej winnicy w Przeworsku. „PRZEWORSKIE WINNICE” prowadzone są przez Dariusza Rosoła. Od 2014 produkowane jest wino, obecnie w 12 odmianach nazywanych imionami członków Rodziny:  wina białe – imiona żeńskie (Elżbieta, Maria, Zofia, Paulina, Agnieszka, Magdalena, Barbara); wina czerwone i różowe – imiona męskie (Maciej, Kazimierz, Jacek, Aleksander, Dariusz). Na etykiecie zaprojektowanej przez Dariusza Rosoła znajduje się Leliwa – herb miasta Przeworska oraz kontury najstarszych zabytków miasta: późnogotycki kościół bożogrobców, późnorenesansowy ratusz oraz późnogotycki kościół bernardynów.

Wino z PRZEWORSKICH WINNIC  do nabycia u producenta Dariusza Rosoła http://www.przeworskiewinnice.pl/ oraz w sklepach Kaprys – Rynek 21 i Intermarche Przeworsk – ul. Gorliczyńska 5.