Czas, aby FOODIE w Przeworsku coś zjadł. Na początek polecamy SERY OD KWOLKA, które powstają w rodzinnym gospodarstwie serowarskim Państwa Kwolków we wsi Grzęska, położonej 8 km na zachód od Przeworska. Serowarzy z Grzęski oferują kilka rodzajów serów: twarogi, sery żółte dojrzewające, sery podpuszczkowe z ziołami (m.in. kminkiem, czarnuszką, czosnkiem niedźwiedzim), sery smakowe w oleju.
Jak czytamy na stronie: http://seryodkwolka.pl „Ta wyjątkowość [smaku] wynika z faktu, iż mleko z których produkowane są nasze sery pochodzi z hodowanych przez nas krów, karmionych tym, co wyrosło na naszych polach uprawnych.”
Sery, obecne na rynku od 2015 roku, można nabyć u producenta pod adresem Grzęska 283 oraz w sklepach piekarni „Felicja” w Przeworsku, a także w sprzedaży wysyłkowej: